Ingen av oss gillar att köra bil på okänt plats och än mindre vänstertrafik. Så vi bokade in oss på en heldagstur till det Skottska höglandet. 

Å vilken härlig och intressant tur vi fick. Det blev tidig frukost i dag också, men då hade vi sovit 9!!!! timmar vilket nästan aldrig händer mig. Men hur som helst efter en väldigt bra frukost med allt från ägg, bacon, bröd och lite indiska rätter gav vi oss oss i väg.

Då vi är lite kontroll freakar hade vi kollar vart vi skulle avgå redan i går. En trevlig och pratglad skotte presenterade sig som reseledare, och tillsammans med 8 st främst folk från Kanada åkte vi i väg. 

Uppåt gick det bitvis i väldig fart, medans vi fick höra både information, berättelser och musik. Tyvärr pratade han en lite grötig skottska i en lite raspig  mikrofon, men vilken tur jag har Ove med som kan tyda för mig. Detta att ha hörselsvårigheter och tinnitus kan göra vissa ord nästa lika underliga som rättstavningsprogrammen gör...

 

  


Vapenrummet....

Vi fick se hedar, ett slott, vattenfall och dessa enorma gröna berg. Det växer ojämt med träd, fullt vissa ställen och bara gröna marker på andra ställen. Sjöarna som kallas loch var i varierande storlekar och inget sjöodjur såg vi. (Glömde visst att kolla efter det...)  

 

Rester av en vacker kyrka

Vi var i Oban för att äta lunch, de är kända för sin sjömat.  Så vi beställde något som liknade abborre- så himmelens gott med resans första riktiga grönsaker till mums. 

Slottet var häftigt, inte det största men historiens vingslag fanns där ändå. 

Klocka 19 var vi hemma, lätt tomma i huvudet men så nöjda med dagen. Det blev ytterligare en fish and chips på en livlig pub innan vi ramlade i hop på var sin säng på hotellrummet.

I morgon åker vi mot Inverness.